Mijn.Geriant.nl

Online hulp van Geriant

Ondersteuning bij de zorg voor uw naaste

Via het cliëntportaal Mijn Geriant kunt u als mantelzorger online trainingen volgen. Deze trainingen
kunnen u helpen om beter in uw vel te zitten en zo beter om te kunnen gaan met de ziekte van uw naaste. U leert bijvoorbeeld hoe u kunt ontspannen, minder kunt piekeren of beter kunt slapen.

Direct inloggen
Nog geen toegang tot Mijn Geriant? Neem dan contact op met de casemanager.

Hoe werkt het?

Onze online trainingen kunt u volledig zelfstandig en op uw eigen tempo volgen. Iedere training bestaat uit een aantal onderdelen die vragen en opdrachten bevatten. De casemanager die vanuit Geriant betrokken is bij de zorg, kan zien welke trainingen u volgt, zodat jullie de voortgang bij een volgend contactmoment kunnen bespreken.

De online hulpmodules die wij bieden zijn van Minddistrict. Minddistrict ontwikkelt eHealth toepassingen speciaal voor de zorg. Wanneer u via Mijn Geriant voor ‘Online hulp’ kiest komt u automatisch in een Minddistrict omgeving en kunt u daar alle hulpmodules volgen.

Dit zijn de stappen in het kort

U kunt de online trainingen volgen door in te loggen op het cliëntportaal Mijn Geriant. In samenspraak met de casemanager en uw naaste heeft u inloggegevens gekregen voor Mijn Geriant. Volg met deze inloggegevens onderstaande stappen.

1. Inloggen op Mijn Geriant

Ga naar mijn.geriant.nl of kies op de website van Geriant voor Mijn Geriant. Klik op Direct inloggen.
Voer de inloggegevens in die verstuurd zijn naar uw e-mailadres en klik op SMS inlogcode aanmaken. U ontvangt een code op uw mobiele telefoon, voer deze in. U kunt nu het zorgdossier bekijken.

2. Kies voor ‘Online hulp’

Klik aan de rechterzijde op de knop Online hulp. U wordt nu automatisch doorverwezen naar Minddistrict. Wanneer u voor het eerst inlogt dient u akkoord te gaan met de Privacyverklaring en de Algemene Voorwaarden.

3. Uw Minddistrict omgeving

U komt nu in uw persoonlijke Minddistrict omgeving waar u de online trainingen kunt volgen. Aan de linkerzijde kun u, wanneer u een training gestart bent, uw voortgang bekijken. Aan de rechterzijde kunt u zien wie de betrokken casemanager is en hoe u de app voor op uw telefoon of tablet kunt downloaden.

4. Kies uw training in de Catalogus

Boven in de menubalk kun u kiezen voor Catalogus. Hier vindt u alle online trainingen die u kunt volgen. Begin met de Welkomstmodule. Hier krijgt u meer uitleg over Geriant en handige tips voor het gebruik van Minddistrict. U kunt ook starten met training naar keuze. Klik op een training om deze te starten.

5. Het volgen van een training

U volgt een training door vragen te beantwoorden, video’s te bekijken of uitleg te lezen. Na iedere stap kunt u op Doorgaan klikken. In de balk onderin kunt u in de gaten houden hoe ver u bent met de training en hoeveel hoofdstukken (mijlpalen) u nog te gaan hebt. Na ieder hoofdstuk kunt u uw antwoorden teruglezen en eventueel aanpassen. Wanneer u deze bevestigt, kunt u door naar het volgende hoofdstuk.

6. Dagboek bijhouden

Bij sommige trainingen hoort een dagboek. Tijdens het volgen van een training wordt deze beschikbaar gesteld en kunt u deze op de homepagina terugvinden. Ook ziet u in de menubalk onder Taken dat er een dagboek voor u klaar staat. Dit dagboek kunt u dagelijks bijhouden of op momenten dat het u uitkomt. Het is goed om te weten dat de casemanager deze dagboeken ook kan inzien. Dit kan prettig zijn om de voortgang te bespreken. Mocht u het meelezen van de casemanager niet prettig vinden, kunt u ervoor kiezen om het dagboek niet in te vullen.

7. Casemanager op de hoogte houden

Hoewel de casemanager uw voortgang kan volgen, willen wij u vragen om na de afronding van uw eerste training een mail te sturen naar de casemanager. Dit is voor de casemanager een extra seintje en zijn zij helemaal op de hoogte. Dit hoeft alleen na het volgen van de eerste training.

8. Profiel en Uitloggen

Rechtsboven vindt u uw profiel. Wanneer u deze functie aanklikt kunt u naar uw eigen profielgegevens of kunt u hier kiezen voor Uitloggen. Ook kunt u hier uw persoonlijke QR-code vinden voor het gebruiken van de app. Zie daarvoor ook Download de app in deze informatiefolder.

Let op! De functie Gesprekken wordt door Geriant niet gebruikt. Heeft u een vraag? Dan kunt u terecht bij de helpdesk. Wanneer u contact wilt met de casemanager kan dit telefonisch of via mail.

Klaar om aan de slag te gaan?

Direct inloggen

Download de app

U kunt de online trainingen ook volgen via de Minddistrict app op uw telefoon of tablet. Volg daarvoor onderstaande stappen:

 • Log op uw computer in op Mijn Geriant (zie ook mijn.geriant.nl)
 • Klik op Online hulp.
 • Klik rechtsboven op Profiel.
 • Vervolgens kunt u kiezen voor Inloggen met QR-code.
 • Download hierna via de App Store of Google Play de Minddistrict app op uw telefoon of tablet.
 • Kies in de app voor Inloggen met de QR-code en ga terug naar de pagina met de QR-code op computer. Nu kunt u met uw telefoon of tablet de QR-code scannen.
 • Stel vervolgens een mobiele pincode in waarmee u altijd beveiligde toegang hebt tot de app.
 • U kunt nu via uw telefoon of tablet online trainingen van Geriant volgen.

Vragen of hulp nodig?

Komt u er even niet uit? U kunt alle informatie op deze pagina terug vinden of neem contact op met onze helpdesk. Zij helpen u graag verder!

De helpdesk is geopend tijdens de ochtenduren van 9.00 uur tot
12.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (dus niet op
woensdag en niet in het weekend).

Bel 072 527 03 90 of mail naar help@geriant.nl.

Veelgestelde vragen

Over welke onderwerpen kan ik een training volgen?

U kunt 13 trainingen volgen via Online hulp van Geriant

 • Welkom bij Geriant
 • Zorgen voor naasten
 • Beter slapen
 • Meer bewegen
 • Oefenen met ontspannen
 • Minder piekeren
 • Pak somberheid aan
 • Gezonder leven
 • Dankbaarbheid
 • Gezond eten
 • Minder drinken
 • Dagboek: emoties
 • Dagboek: inspiratiemomenten
Kan ik als cliënt ook gebruik maken van Online hulp van Geriant?

De trainingen die wij bieden zijn ontwikkeld voor mantelzorgers. Wanneer u zelf toegang heeft tot Mijn Geriant heeft u automatisch ook toegang tot Online hulp van Geriant. U kunt de trainingen dan natuurlijk ook zelf volgen. Alleen zal de inhoud van sommige trainingen meer geschikt zijn voor uw naasten dan voor u.

Ik wil graag toegang tot Mijn Geriant. Hoe vraag ik dat aan?

Wanneer uw naaste in zorg is bij Geriant en u wilt graag uw zorgdossier digitaal inzien, kunt u dit bespreken met de casemanager. De casemanager zal dan in overleg met uw naaste een account voor u aanmaken. U moet hiervoor expliciet toestemming krijgen van uw naaste.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor Mijn Geriant. En nu?

Wanneer u op deze pagina voor 'Direct inloggen' kiest, staat naast de knop 'Inloggen' de optie 'Wachtwoord vergeten?'. Hier kunt u uw gebruikersnaam of e-mailadres invoeren. Vervolgens ontvangt u een mail met een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Ik heb een vraag over het inloggen. Waar kan ik terecht?

Bekijk de informatie op deze pagina of neem contact op met de helpdesk. Zij helpen u graag! De helpdesk is geopend tijdens de ochtenduren van 9.00 uur tot 12.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (dus niet op woensdag en niet in het weekend). Bel 072 527 03 90 of mail naar help@geriant.nl

Wanneer kan ik de helpdesk bereiken?

De helpdesk is geopend tijdens de ochtenduren van 9.00 uur tot 12.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (dus niet op woensdag en niet in het weekend). Bel 072 527 03 90 of mail naar help@geriant.nl.